top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza manna na mleku kasza manna na mleku kasza manna na mleku kasza manna na mleku
ser żółty, mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa fasolowa zacierka zacierka zacierka
gotowane pierogi z mięsem gotowane paluszki ziołowe gotowane paluszki ziołowe gotowane paluszki ziołowe
surówka colesław gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki
kompot owocowy surówka colesław surówka colesław gotowany bukiet warzyw
  kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku polędwica z indyka polędwica z indyka polędwica z indyka polędwica z indyka
gruszka gruszka gruszka gruszla
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku ciastka kruche ciastka kruche mus owocowy ciastka kruche
pieczywo żytnie  
szynka drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2806 kcal 2571 kcal 2430 kcal 2366 kcal
białko ogółem 98,17 g 83,01 g 88,55 g 83,55 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 396,7 g 406,53 g 390,28 g 386,5 g
120,92 g 128,66 g 94,9 g 110,4 g
tłuszcz, w tym 97,92 g 73,96 g 65,06 g 58,84 g
nasycone kw. tł. 40,56 g 27,4 g 24,13 g 26,43 g
błonnik pokarmowy 27,09 g 21,79 g 33,11 g 17,41 g
sól 11,21 g 16,01 g 18,83 g 12,01 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl