top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku ryż na mleku ryż na mleku ryż na mleku ryż na mleku
jajko gotowane jajko gotowane jajko gotowane polędwica drobiowa
polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa śliwki
śliwki śliwki śliwki pieczywo pszenne, masło ekstra
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra herbata czarna
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru  
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pieczarkowa zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku
smażona ryba panierowana ryba gotowana  ryba gotowana ryba gotowana
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowana ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
surówka z selera surówka z selera surówka z selera surówka z selera
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ser twarogowy, miód ser twarogowy, miód ser twarogowy ser twarogowy
kiwi kiwi kiwi kiwi
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku banan banan banan banan
serek light
pieczywo żytnie  
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2597 kcal 2252 kcal 2462 kcal 2156 kcal
białko ogółem 101,06 g 94,97 g 109,01 g 98,5 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 417,19 g 377,52 g 385,86 g 358,08 g
148,08 g 144,58 g 108,14 g 145,29 g
tłuszcz, w tym 66,08 g 47,73 g 62,96 g 44,18 g
nasycone kw. tł. 30,36 g 25,58 g 34,72 g 24,72 g
błonnik pokarmowy 33,53 g 28,16 g 39,88 g 28,16 g
sól 15,45 g 11,63 g 13,35 g 11,98 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl