top spzoz

Jadłospis - czwartek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza manna na mleku kasza manna na mleku kasza manna na mleku kasza manna na mleku
jajko na twardo, kiełbasa szynkowa jajko na twardo, kiełbasa szynkowa jajko na twardo, kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
gruszka gruszka gruszka gruszka
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez cukru
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku barszcz czerwony barszcz czerwony barszcz czerwony barszcz czerwony
smażone kotlety ziemniaczane z mięsem gotowane jeżyki gotowane jeżyki gotowane jeżyki
surówka żydowska gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki
kompot owocowy surówka żydowska surówka żydowska gotowane warzywa
  kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez cukru
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta z tuńczyka pasta z tuńczyka pasta z tuńczyka polędwica drobiowa
ogórek kwaszony pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez cukru
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku serek waniliowy Danio serek waniliowy Danio serek light  serek waniliowy Danio
pieczywo żytnie 
jogurt naturalny
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2683 kcal 2447 kcal 2339 kcal 2185 kcal
białko ogółem 85,06 g 87,17 g 86,18 g 98,18 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 413,55 g 396,09 g 351,81 g 356,55 g
125,24 g 126,92 g 88,15 g 90,23 g
tłuszcz, w tym 84,29 g 64,57 g 73,34 g 46,78 g
nasycone kw. tł. 33,68 g 28,81 g 34,29 g 26,13 g
błonnik pokarmowy 32,02 g 26,66 g 34,69 g 21,1 g
sól 10,29 g 11,93 g 12,5 g 9,93 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl