top spzoz

Jadłospis - piątek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza gryczana na mleku kasza gryczana na mleku kasza gryczana na mleku kasza gryczana na mleku
dżem owocowy dżem owocowy serek light serek light
gruszka   gruszka   gruszka   gruszka  
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pieczarkowa zupa kalafiorowo-brokułowa zupa kalafiorowo-brokułowa zupa kalafiorowo-brokułowa
pierogi ruskie ryba gotowana ryba gotowana ryba gotowana
kompot owocowy ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
  surówka z selera surówka z selera surówka z selera
  kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta z sera białego i jajek pasta z sera białego i jajek pasta z sera białego i jajek ser twarogowy
śliwki śliwki śliwki śliwki
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku mus owocowy mus owocowy mus owocowy mus owocowy
pieczywo żytnie
mozaika drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2602 kcal 2200 kcal 2505 kcal 2075 kcal
białko ogółem 65,56 g 76,84 g 96,88 g 79,18 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 413,29 g 386,74 g 396,5 g 387,25 g
148,4 g 166,51 g 90,74 g 167,39 g
tłuszcz, w tym 82,13 g 45,81 g 68,22 g 30,68 g
nasycone kw. tł. 34,54 g 24,09 g 33,21 g 15,59 g
błonnik pokarmowy 27,35 g 30,10 g 42,55 g 30,10 g
sól 8,25 g 7,42 g 9 g 7,27 g
alergeny: gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl