top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku
ser żółty mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
mozaika drobiowa pomidor pomidor pomidor
pomidor   pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
pieczywo pszenne, masło ekstra herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
herbata czarna      
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem
udko panierowane udko gotowane w sosie ziołowy udko gotowane w sosie ziołowym udko gotowane w sosie ziołowym
ryż biały  ryż biały ryż biały ryż biały
surówka z czerwonej kapusty surówka z czerwone kapusty surówka z czerwonej kapusty surówka z czerwonej kapusty
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez cukru
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta z jajek i wędliny polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna  herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
śliwki śliwki śliwki śliwki
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku jogurt owocowy jogurt owocowy jogurt naturalny jogurt naturalny
polędwica drobiowa
pieczywo żytnie
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2735 kcal 2307 kcal 2424 kcal 2304 kcal
białko ogółem 105,13 g 94,96 g 103,29 g 95,61 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 363,78 g 337,53 g 356,25 g 334,77 g
113,73 g 111,18 g 72,54 g 109,69 g
tłuszcz, w tym 100,76 g 68,41 g 71,28 g 69,14 g
nasycone kw. tł. 46,2 g 27,76 g 28,68 g 28,21 g
błonnik pokarmowy 23,38 g 16,04 g 27,27 g 15,55 g
sól 11,01 g 8,08 g 11,05 8,6 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl