top spzoz

Jadłospis - czwartek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli owocowe na mleku musli na mleku musli na mleku musli na mleku
polędwica polędwica polędwica polędwica
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
mandarynka mandarynka mandarynka mandarynka
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa owocowa z makaronem zupa owocowa z makaronem krupnik krupnik
pieczeń w sosie pieczarkowym zraz w sosie koperkowym zraz w sosie koperkowym zraz w sosie koperkowym
kasza jęczmienna kasza jęczmienna kasza jęczmienna kasza jęczmienna
buraczki gotowane buraczki surówka colesław buraczki
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta z jajek i pieczarek kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku pączek pączek jogurt naturalny pączek
pieczywo żytnie
 
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2867 kcal 2672 kcal 2597 kcal 2713 kcal
białko ogółem 83,92 g 91,16 g 92,75 g 95,56 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 443,04 g 443,32 g 412 g 452,6 g
157,7 g 157,87 g 90,09 g 125,34 g
tłuszcz, w tym 90,35 g 65,35 g 72,61 g 65,17 g
nasycone kw. tł. 45,56 g 33,1 g 28,25 g 33,37 g
błonnik pokarmowy 31,09 g 26,9 g 37,12 g 31,68 g
sól 12,85 g 12,88 g 15,36 g 13,12 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2001)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl