top spzoz

Jadłospis - poniedzialek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku
serek topiony polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa
chleb pszenny, masło ekstra chleb pszenny, masło ekstra chleb żytni,  masło ekstra chleb pszenny, masło ekstra
herbata  herbata herbata bez cukru herbata
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pieczarkowa zupa kalafiorowo-brokułowa zupa kalafiorowo-brokułowa zupa kalafiorowo-brokułowa
gotowane kopytka z okrasą makaron z serem twarogowym i masłem makaron z serem twarogowym i masłem makaron z serem twarogowym i masłem
pomidor gruszka gruszka gruszka
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ser twarogowy z jogurtem ser twarogowy z jogurtem ser twarogowy z jogurtem ser twarogowy z jogurtem
chleb pszenny, masło ekstra chleb pszenny, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra chleb pszenny, masło ekstra
śliwki śliwki śliwki śliwki
herbata  herbata  herbata bez cukru herbata 
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku banan banan banan z jogurtem naturalnym banan
chleb żytni
kiełbasa krakowska
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2519 kcal 2397 kcal 2898 kcal 2368 kcal
białko ogółem 78,02 g 96,53 g 126,84 g 100,13 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 382,66 g 369,2 g 392,46 g 359,94 g
125,99 g 136,99 g 102,1 g 125,11 g
tłuszcz, w tym 81,28 g 65,3 g 98,2 g 65,3 g
nasycone kw. tł. 39,26 g 37,93 g 55,56 g 37,92 g
błonnik pokarmowy 25,56 g 25,62 g 30,67 g 25,43 g
sól 10,04 g 8,91 g 10,82 g 8,9 g

alergeny:

gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2001)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl