top spzoz

Jadłospis - piątek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza jęczmienna na mleku kasza jęczmienna na mleku kasza jęczmienna na mleku kasza jęczmienna na mleku
ser żółty kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
pieczywo pszenne, masło extra pieczywo pszenne, masło extra pieczywo żytnie, masło extra pieczywo pszenne, masło extra
herbata herbata herbata bez cukru herbata
      banan  
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa fasolowa  zupa groszkowa zupa groszkowa zupa groszkowa
smażona ryba panierowana ryba gotowana ryba gotowana ryba gotowana
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
sałata z olejem sałata z olejem sałata z olejem gotowane warzywa
  kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku sałatka jarzynowa szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa
szynka drobiowa jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenne, masło extra pieczywo pszenne, masło extra pieczywo żytnie, masło extra pieczywo pszenne, masło extra
herbata herbata herbata bez cukru herbata
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku drożdżówka drożdżówka serek light drożdżówka
pieczywo  żytnie
ser twarogowy
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2708 kcal 2365 kcal 2512 kcal 2348 kcal
białko ogółem 118,4 g 104,15 g 123,39 g 105,4 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 371,67 g 349,03 g 339,2 g 355,4 g
100,55 g 112,22 g 90 g 96,19 g
tłuszcz, w tym 89,82 g 66,95 g 80,90 g 62,06 g
nasycone kw. tł. 36,18 g 30,17 g 40 g 29,92 g
błonnik pokarmowy 30,76 g 25,98 g 31,52 g 26,2 g
sól 10,54 g 10,36 g 11,46 g 10,34 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2001)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl