top spzoz

Jadłospis - czwartek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza jaglana na mleku kasza jaglana na mleku kasza jaglana na mleku kasza jaglana na mleku
dżem dżem serek naturalny light dżem
pieczywo+masło pieczywo+ masło chleb żytni+ masło pieczywo+masło
herbata herbata herbata bez cukru herbata
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem
smażone udko panierowane gotowane udko w sosie ziołowym gotowane udko w sosie ziołowym gotowane udko w sosie ziołowym
ryż biały gotowany ryż biały gotowany ryż biały gotowany ryż biały gotowany
gotowana marchew oprószana gotowana marchew oprószana gotowana marchew oprószana gotowana marchew oprószana
  kompot kompot kompot bez cukru kompot
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta z jajek i wędliny polędwica z indyka pasta z jajek i wędliny polędwica z indyka
sałata sałata sałata sałata
pieczywo+masło pieczywo+ masło chleb żytni+ masło pieczywo+ masło
herbata herbata herbata bez cukru herbata
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku jogurt grecki naturalny jogurt grecki naturalny jogurt grecki naturalny jogurt grecki naturalny
chleb żytni
polędwica drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2737 kcal 2628 kcal 2923 kcal 2628 kcal
białko ogółem 120,85 g 118,54 g 138,43 g 118,54 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 354,65 g 378,46 g 371,63 g 378,46 g
98,34 g 99,37 g 56,1 g 99,37 g
tłuszcz, w tym 97,45 g 75,87 g 103,7 g 75,7 g
nasycone kw. tł. 42,4 g 35,9 g 51,66 g 35,9 g
błonnik pokarmowy 19,9 g 20,99 g 26 g 20.99 g
sól 13,24 g 11,89 g 13,51 g 11,89 g
alergeny: gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2001)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl