top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj diety Dieta ogólna Dieta lekkostrawna Dieta cukrzycowa Dieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kawa Inka kawa Inka kawa Inka bez cukru kawa Inka
ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
pieczywo+masło pieczywo+masło chleb żytni+masło pieczywo+masło
mandarynka mandarynka mandarynka mandarynka
herbata herbata herbata bez cukru herbata
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku barszcz czerwony barszcz czerwony bez śmietany barszcz czerwony bez śmietany barszcz czerwony bez śmietany
gotowane pierogi z kapustą i mięsem jeżyki gotowane jeżyki gotowane jeżyki gotowane
kompot ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
surówka żydowska surówka żydowska surówka żydowska gotowany bukiet warzyw
    kompot kompot bez cukru kompot
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasztetowa rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
ogórek kwaszony pomidor pomidor jabłko gotowane
pieczywo+masło pieczywo+masło chleb żytni+masło pieczywo+masło
herbata herbata herbata bez cukru herbata
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku Serek Danio Serek Danio jogurt naturalny Serek Danio
chleb żytni
szynka
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2700 kcal 2547 kcal 2323 kcal 2539 kcal
białko ogółem 99,93 g 101,59 g 99,26 g 101,8 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 388,28 g 423,29 g 376,17 g 432,01 g
110,82 g 126,76 g 99,3 g 114,39 g
tłuszcz, w tym 88,13 g 56,44 g 54,21 g 51,81 g
nasycone kw. tł. 40,69 g 28,68 g 27,92 g 28,42 g
błonnik pokarmowy 26,47 g 30.15 g 33,66 g 29,85 g
sól 7,73 g 11,2 g 12,29 g 9,14 g

alergeny:

gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i pordukty pochodne, seler i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gorczyca i pochodne

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2001)


Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl