top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza manna na mleku kasza manna na mleku kasza manna na mleku kasza manna na mleku
szynka z piersi kurczaka szynka z piersi kurczaka szynka z piersi kurczaka szynka z piersi kurczaka
pieczywo+ masło pieczywo+ masło chleb żytni+ masło pieczywo+ masło
herbata herbata herbata herbata
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa owocowa z makaronem zupa owocowa z makaronem krupnik jaglany krupnik jaglany
smażone frykadele z serem żółtym pulpety w sosie ziołowym pulpety w sosie ziołowym pulpety w sosie ziołowym
kasza jęczmienna kasza jęczmienna kasza jęczmienna kasza jęczmienna
gotowane buraczki  gotowane buraczki surówka colesław buraczki
kompot kompot kompot kompot
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku wędlina tyrolska kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
pieczywo+ masło pieczywo+ masło chleb żytni+masło pieczywo+ masło
rzodkiewka jabłko jabłko jabłko gotowane
herbata herbata herbata herbata
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku pączek pączek chleb żytni pączek
jogurt naturalny
mus jabłkowy
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2607 kcal 2682 kcal 2101 kcal 2655 kcal
białko ogółem 79,64 g 85,51 g 81,02 g 91,86 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 413,07 461,06 g 368,32 g 477,87 g
142,63 g 157,36 g 79,92 g 138,86 g
tłuszcz, w tym 74,83 g 59,65 g 41,72 g 47,37 g
nasycone kw. tł. 36,11  g 30,79 g 16,64 22,54 g
błonnik pokarmowy 17,52 g 20,73 g 33,66 g 23,57 g
sól 10,53 g 8,37 g 8,56 g 8,5 g

alergeny:

gluten, jaja i produkty pochodne, ryby i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gorczyca i pochodne

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia
z dnia 25 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2001)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl