top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta podstawowaDieta łatwostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli z mlekiem musli z mlekiem zupa bezmleczna musli z mlekiem
mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar z bez/ cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku barszcz czerwony ze śmietaną barszcz czerwony niezabielany barszcz czerwony niezabielany barszcz czerwony niezabielany
smażone krokiety z mięsem wieprzowym gotowany biały makaron z mięsem drobiowym i warzywami gotowany brązowy makaron z mięsem drobiowym i warzywami gotowany biały makaron z mięsem drobiowym i warzywami
surówka z parzonej czerwonej kapusty
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 Kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ser żółty kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka
banan banan banan z jogurtem naturalnym banan
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar z bez/ cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku biszkopty biszkopty sok warzywny biszkopty
chleb żytni  
ser twarogowy
wartość odżywcza 
wartość energetyczna 2719 kcal 2463 kcal 2411 kcal 2303/ 2463 kcal
białko ogółem 90,50 g 92,99 g 110,97 g 93,17/ 92,99 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 400,21 g 393,08 g 361,16 g 351,90/ 393,08 g
131,97 g 127,53 g 70,46 g 85,52/ 127,53 g
tłuszcz, w tym 90,29 g 64,04 g 64,01 g 64,47/ 64,04 g
nasycone kw. tł. 37,54 g 27,36 g 26,36 g 27,38/ 27,36 g
błonnik pokarmowy 26,82 g 26,18 g 51,08 g 26,83/ 26,18 g
sól 8,69 g 3,84 g 7,65 g 3,84 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl