top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta podstawowaDieta łatwostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku zupa bezmleczna płatki owsiane gotowane na mleku
kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
śliwki śliwki śliwki prażone jabłko
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar z bez/ cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku krupnik ryżowy krupnik ryżowy krupnik ryżowy krupnik ryżowy
gotowany biały makaron z mięsem
wieprzowym i warzywami
gotowany biały makaron z mięsem drobiowym i
warzywami
gotowany brązowy makaron z mięsem
drobiowym i warzywami
gotowany biały makaron z mięsem drobiowym
i warzywami
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 Kolacja 17:00-18:00
skład posiłku szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa
ćwikła ćwikła ćwikła gotowana marchew mini
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar z bez/ cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku jogurt owocowy jogurt owocowy mus owocowy jogurt owocowy
chleb żytni
ser twarogowy
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2279 kcal 2241 kcal 2320 kcal 2164/ 2274 kcal
białko ogółem 94,90 g 93,70 g 109,14 g 94,34/ 94,16 f
węglowodany ogółem, w tym
cukry
375,51 g 356,47 g 363,38 g 336,62/ 365,30 g
111,51 g 112,55 g 49,49 g 88,99/ 118,50 g
tłuszcz, w tym 50,48 g 54,52 g 52,06 g 55,37/ 54,94 g
nasycone kw. tł. 24,80 g 25,98 g 22,74 g 26,06/ 26,04 g
błonnik pokarmowy 27,01 g 23,29 g 47,69 g 28,18/ 27,53 g
sól 10,07 g 9,49 g 11,61 g 9,62 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl