top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta podstawowaDieta łatwostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza jaglana gotowana na mleku kasza jaglana gotowana na mleku zupa bezmleczna kasza jaglana gotowana na mleku
jajko gotowane na twardo jajko gotowane na twardo jajko gotowane na twardo jajko gotowane na twardo
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku krupnik jęczmienny krupnik jęczmienny krupnik jęczmienny krupnik jęczmienny
gotowany bigos z białej kapusty gotowany biały makaron z mięsem drobiowym i warzywami gotowany brązowy makaron z mięsem drobiowym i warzywami gotowany biały makaron z mięsem drobiowym i warzywami
ziemniaki gotowane
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa
banan banan banan z jogurtem naturalnym banan
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku biszkopty biszkopty sok warzywny biszkopty
chleb żytni  
ser twarogowy 
wartość odżywcza 
wartość energetyczna 2437 kcal 2418 kcal 2370 kcal 2258/ 2418 kcal
białko ogółem 87,73 g 96,86 g 114,22 g 97,04/ 96,86 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 395,19 g 397,06 g 365,33 g 355,88/ 397,06 g
115,95 g 114,04 g 59,32 g 72,03/ 114,04 g
tłuszcz, w tym 62,55 g 54,56 g 55,51 g 54,99/ 54,56 g
nasycone kw. tł. 43,23 g 40,77 g 40,31 g 40,79/ 40,77 g
błonnik pokarmowy 28,09 g 23,11 g 49,45 g 23,76/ 23,11 g
sól 9,48 g 7,23 g 11,12 g 7,23 g

alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl