top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza manna gotowana na mleku kasza manna gotowana na mleku zupa bezmleczna kasza manna gotowana na mleku
polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa jarzynowa ze śmietaną zupa jarzynowa niezabielana zupa jarzynowa niezabielana zupa jarzynowa niezabielana
gotowane gołąbki z sosem pomidorowym gotowane gołąbki otwarte bez kapusty z sosem pomidorowym gotowane gołąbki otwarte bez kapusty z sosem pomidorowym gotowane gołąbki otwarte bez kapusty z sosem pomidorowym
ziemniaki gotowane
kompot owocowy ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ser topiony rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
banan banan banan z jogurtem naturalnym banan
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku ciastka kruche ciastka kruche sok warzywny sok
chleb żytni  
szynka drobiowa
wartość odżywcza 
wartość energetyczna 2716 kcal 2442 kcal 2328 kcal 2134/ 2294 kcal
białko ogółem 92,38 g 88,90 g 105,67 g 86,16/ 85,98 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 435,75 g 396,90 g 366,44 g 340,13/ 381,31 g
128,37 g 124,38 g 55,14 g 96,98/ 135,99 g
tłuszcz, w tym 74,18 g 61,30 g 54,80 g 53,63/ 53,20 g
nasycone kw. tł. 40,08 g 30,61 g 26,28 g 27,84/ 27,82 g
błonnik pokarmowy 29,23 g 23,06 g 43,15 g 22,93/ 22,28 g
sól 11,75 g 7,52 g 8,45 g 7,54 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl