top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli z mlekiem musli z mlekiem zupa bezmleczna musli z mlekiem
pasta twarogowa z jogurtem naturalnym pasta twarogowa z jogurtem naturalnym pasta twarogowa z jogurtem naturalnym pasta twarogowa z jogurtem naturalnym
banan banan banan z jogurtem naturalnym banan
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku barszcz czerwony ze śmietaną barszcz czerwony niezabielany barszcz czerwony niezabielany barszcz czerwony niezabielany
gotowane pierogi z mięsem i kapustą kiszoną gotowany zraz drobiowy w sosie
koperkowym
gotowany zraz drobiowy w sosie
koperkowym
gotowany zraz drobiowy w sosie
koperkowym
kompot owocowy ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
  sałata masłowa z olejem rzepakowym sałata masłowa z olejem rzepakowym sałata masłowa z olejem rzepakowym
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ser topiony rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
ćwikła ćwikła ćwikła kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku biszkopty biszkopty sok warzywny biszkopty
chleb żytni
szynka wieprzowa
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2557 kcal 2441 kcal 2392 kcal 2281/ 2441 kcal
białko ogółem 91,08 g 95,04 g 110,40 g 95,22/ 95,04 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
390,74 g 388,81 g 363,92 g 347,63/ 388,81 g
122,45 g 123,75 g 65,61 g 81,74/ 123,75 g
tłuszcz, w tym 75,89 g 61,82 g 60,50 g 62,25/ 61,82 g
nasycone kw. tł. 37,44 g 27,12 g 25,67 g 27,14/ 27,12 g
błonnik pokarmowy 25,14 g 23,13 g 42,35 g 23,78/ 23,13 g
sól 5,43 g 4,01 g 4,88 g 4,01 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl