top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku ryż biały gotowany na mleku ryż biały gotowany na mleku zupa bezmleczna ryż biały gotowany na mleku
szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa
ogórek ogórek kiszony ogórek kiszony ogórek kiszony
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku kapuśniak z białej kapusty zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana
smażony kotlet mielony gotowany zraz drobiowy w sosie koperkowym gotowany zraz drobiowy w sosie koperkowym gotowany zraz drobiowy w sosie koperkowym
ziemniaki gotowane
gotowany bukiet warzyw ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka polędwica sopocka
gruszka gruszka gruszka brokuł gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku banan banan banan z jogurtem naturalnym banan
chleb żytni  
polędwica sopocka
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2438 kcal 2255 kcal 2360 kcal 1884/ 2044 kcal
białko ogółem 95,50 g 95,81 g 115,70 g 84,08/ 83,90 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 333,53 g 338,37 g 341,89 g 283,40/ 324,58 g
119,53 g 12,76 g 56,68 g 68,49/ 110,50 g
tłuszcz, w tym 86,03 g 62,66 g 63,29 g 51,05/ 50,62 g
nasycone kw. tł. 30,10 g 29,03 g 27,36 g 26,02/ 26,00 g
błonnik pokarmowy 24,06 g 21,08 g 38,68 g 21,37/ 20,72 g
sól 14,79 g 12,56 g 11,80 g 12,57 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl