top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup
śliwki śliwki śliwki kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku krupnik jaglany krupnik jaglany krupnik jaglany krupnik jaglany
gotowany zraz drobiowy w sosie pieczarkowym gotowany zraz drobiowy w sosie koperkowym gotowany zraz drobiowy w sosie koperkowym gotowany zraz drobiowy w sosie koperkowym
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
sałata masłowa z olejem rzepakowym sałata masłowa z olejem rzepakowym sałata masłowa z olejem rzepakowym sałata masłowa z olejem rzepakowym
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku sok sok sok warzywny sok
chleb żytni  
polędwica drobiowa

wartość odżywcza

wartość energetyczna 2315 kcal 2277 kcal 2319 kcal 2062/ 2222 kcal
białko ogółem 70,00 g 68,80 g 91,37 g 70,18/ 70,00 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 368,61 g 349,57 g 328,47 g 294,11/ 335,29 g
127,55 g 128,59 g 62,86 g 74,54/ 116,55 g
tłuszcz, w tym 68,46 g 72,50 g 75,67 g 72,57/ 72,14 g
nasycone kw. tł. 21,09 g 22,27 g 22,45 g 22,25/ 22,23 g
błonnik pokarmowy 25,83 g 22,11 g 38,68 g 22,36/ 21,71 g
sól 12,11 g 11,53 g 12,24 g 11,57 g
alergeny: gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl