top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza manna gotowana na mleku kasza manna gotowana na mleku kasza manna gotowana na mleku kasza manna gotowana na mleku
ogonówka ogonówka ogonówka ogonówka
brzoskwinia brzoskwinia sok warzywny brzoskwinia
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku barszcz czerwony barszcz czerwony niezabielany barszcz czerwony niezabielany barszcz czerwony niezabielany
gotowane pyzy z mięsem wieprzowym gotowane jeżyki drobiowe gotowane jeżyki drobiowe gotowane jeżyki drobiowe 
surówka żydowska z olejem rzepakowym ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw 
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku  cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta kanapkowa z jajek i wędliny pasta kanapkowa z jajek i wędliny pasta kanapkowa z jajek i wędliny polędwica drobiowa
ogórek świeży gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki
chleb żytni  
polędwica drobiowa
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2608 kcal 2350 kcal 2491 kcal 2049/ 2209 kcal
białko ogółem 93,55 g 99,60 g 122,12 g 98,99/ 98,81 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 333,23 g 345,99 g 346,75 g 304,38/ 345,56 g
102,49 g 108,96 g 66,27 g 66,89/ 108,90 g
tłuszcz, w tym 105,57 g 68,95 g 72,62 g 54,35/ 53,92 g
nasycone kw. tł. 46,92 g 35,73 g 36,03 g 28,17/ 28,15 g
błonnik pokarmowy 23,63 g 24,57 g 37,98 g 25,22/ 24,57 g
sól 9,54 g 8,85 g 8,12 g 9,10 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl