top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem
pieczony schab w sosie ziołowym pieczony schab w sosie ziołowym pieczony schab w sosie ziołowym pieczony schab w sosie ziołowym
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
gotowana marchewka mini gotowana marchewka mini gotowana marchewka mini gotowana marchewka mini
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa
brzoskwinia brzoskwinia brzoskwinia brzoskwinia
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku herbatniki herbatniki sok warzywny sok/ herbatniki
chleb żytni  
ser żółty
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2454 kcal 2416 kcal 2393 kcal 2030/ 2416 kcal
białko ogółem 88,86 g 87,66 g 110,96 g 81,58/ 87,66 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 388,49 g 369,45 g 318,35 g 296,83/ 369,45 g
118,46 g 119,50 g 56,23 g 78,29/ 119,50 g
tłuszcz, w tym 67,26 g 71,30 g 79,47 g 63,23/ 71,30 g
nasycone kw. tł. 22,06 g 23,24 g 30,50 g 22,16/ 23,25 g
błonnik pokarmowy 28,57 g 24,85 g 38,74 g 24,46/ 24,85 g
sól 12,70 g 12,12 g 11,28 g 11,55/ 12,12 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl