top spzoz

Jadłospis - poniedzialek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku
rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa
sok sok sok warzywny sok
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pomidorowa z ryżem zupa pomidorowa z ryżem niezabielana zupa pomidorowa z ryżem niezabielana zupa pomidorowa z ryżem niezabielana
smażona ryba panierowana ryba gotowana ryba gotowana ryba gotowana
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
warzywa gotowane warzywa gotowane warzywa gotowane warzywa gotowane
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ser żółty kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku ciastka kruche ciastka kruche mus owocowy mus owocowy/ ciastka kruche
chleb żytni  
ser żółty
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2699 kcal 2334 kcal 2320 kcal 1957/ 2334 kcal
białko ogółem 106,44 g 88,66 g 115,60 g 86,22/ 88,66 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 408,74 g 373,32 g 319,27 g 297,75/ 373,32 g
145,95 g 145,79 g 68,70 g 90,79/ 145,79 g
tłuszcz, w tym 76,23 g 58,27 g 66,94 g 50,70/ 58,27 g
nasycone kw. tł. 55,62 g 43,00 g 48,54 g 40,20/ 43,00 g
błonnik pokarmowy 23,82 g 19,26 g 35,31 g 21,03/ 19,26 g
sól 10,85 g 7,42 g 7,15 g 7,42/ 7,42 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl