top spzoz

Jadłospis - poniedzialek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku
rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa jarzynowa zupa jarzynowa niezabielana zupa jarzynowa niezabielana zupa jarzynowa niezabielana
gotowane kopytka ryba gotowana ryba gotowana ryba gotowana
surówka z ogórka kwaszonego ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy gotowana marchewka z kalafiorem gotowana marchewka z kalafiorem gotowana marchewka z kalafiorem
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ser żółty polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku drożdżówka drożdżówka mus owocowy mus owocowy/ drożdżówka
chleb żytni 
jogurt grecki
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2699 kcal 2151 kcal 2207 kcal 1832/ 2151 kcal
białko ogółem 96,35 g 97,06 g 113,97 g 90,32/ 97,06 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 406,10 g 338,62 g 317,90 g 272,08/ 338,62 g
119,46 g 112,80 g 56,87 g 59,88/ 112,80 g
tłuszcz, w tym 83,01 g 50,47 g 56,83 g 47,46/ 50,47 g
nasycone kw. tł. 57,10 g 40,93 g 42,79 g 39,30/ 40,93 g
błonnik pokarmowy 30,16 g 24,10 g 37,99 g 25,21/ 24,10 g
sól 13,45 g 3,48 g 1,88 g 3,48 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl