top spzoz

Jadłospis - poniedzialek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem
rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa fasolowa zupa grysikowa z brokułem zupa grysikowa z brokułem zupa grysikowa z brokułem
smażone naleśniki z serem twarogowym, śmietaną i cukrem pudrem ryż biały gotowany z sosem jabłkowym ryż brązowy gotowany z sosem jabłkowym Ryż biały gotowany z sosem jabłkowym
kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
kompot owocowy      
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta twarogowa awanturka ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
pomarańcza pomarańcza pomarańcza sok
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00-  22:00
skład posiłku bułka maślana bułka maślana mus owocowy mus owocowy/ bułka maślana
chleb żytni  
szynka wieprzowa
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2501 kcal 2251 kcal 2372 kcal 2071/ 2303 kcal
białko ogółem 104,57 g 85,14 g 101,59 g 81,19/ 84,09 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 381,53 g 343,54 g 327,89 g 302,49/ 356,59 g
115,17 g 110,07 g 63,96 g 81,73/ 124,62 g
tłuszcz, w tym 68,51 g 64,42 g 75,99 g 63,45/ 64,42 g
nasycone kw. tł. 46,04 g 51,77 g 57,64 g 51,27/ 51,77 g
błonnik pokarmowy 29,39 g 20,65 g 37,15 g 19,55/ 17,80 g
sól 6,09 g 7,61 g 6,43 g 7,18/ 7,62 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl