top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup
mandarynka mandarynka mandarynka kalafior gotowany
chleb pszenn0- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pomidorowa z ryżem zupa pomidorowa z ryżem zupa pomidorowa z ryżem zupa pomidorowa z ryżem
gotowany zraz drobiowy w sosie
pieczarkowym
gotowany zraz drobiowy w sosie
koperkowym
gotowany zraz drobiowy w sosie koperkowym gotowany zraz drobiowy w sosie
koperkowym
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
kompot z jabłek kompot z jabłek kompot z jabłek bez dodatku cukru kompot z jabłek bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenn0- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku sok sok sok sok
chleb żytni
jogurt grecki
wartość odżywcza
wartość energetyczna 2424 kcal 2321 kcal 2483 kcal 2151/ 2312 kcal
białko ogółem 69,57 g 68,24 g 94,62 g 70,16/ 69,98 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
374,79 g 358,59 g 345,96 g 314,01/ 355,19 g
143,87 g 141,99 g 78,78 g 95,61/ 137,59 g
tłuszcz, w tym 78,18 g 73,78 g 84,23 g 74,19/ 73,76 g
nasycone kw. tł. 24,46 g 20,77 g 24,52 g 20,80/ 20,78 g
błonnik pokarmowy 27,31 g 23,70 g 38,82 g 25,18/ 24,53 g
sól 14,61 g 10,23 g 8,61 g 10,28 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl