top spzoz

Jadłospis - czwartek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki jęczmienne gotowane na mleku płatki jęczmienne gotowane na mleku płatki jęczmienne gotowane na mleku płatki jęczmienne gotowane na mleku
polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka
mus owocowy mus owocowy mus owocowy mus owocowy 
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa z fasolki szparagowej zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana
gotowane łazanki z kapustą kwaszoną i mięsem mielonym gotowane jeżyki drobiowe gotowane jeżyki drobiowe gotowane jeżyki drobiowe
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy gotowana marchew z kalafiorem gotowana marchew z kalafiorem gotowana marchew z kalafiorem
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku jogurt naturalny jogurt naturalny jogurt naturalny jogurt naturalny
chleb żytni  
rolada schabowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2381 kcal 2411 kcal 2447 kcal 2229/ 2392 kcal
białko ogółem 93,83 g 109,02 g 130,26 g 107,35/ 110,55 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 348,10 g 360,03 g 337,39 g 319,44/ 354,74 g
109,14 g 113,78 g 75,97 g 94,16/ 109,45 g
tłuszcz, w tym 74,38 g 65,76 g 68,51 g 64,46/ 65,53 g
nasycone kw. tł. 34,46 g 31,01 g 30,56 g 30,48/ 30,95 g
błonnik pokarmowy 26,78 g 26,08 g 45,89 g 26,62/ 26,77 g
sól 9,43 g 4,85 g 7,58 g 4,47/ 4,89 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl