top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem
gotowany filet drobiowy w sosie jarzynowym gotowany filet drobiowy w sosie jarzynowym gotowany filet drobiowy w sosie jarzynowym gotowany filet drobiowy w sosie jarzynowym
ryż biały gotowany ryż biały gotowany ryż brązowy gotowany ryż biały gotowany
gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku szynka drobiowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa
ser topiony ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku jogurt owocowy jogurt owocowy mus owocowy mus owocowy/ jogurt owocowy
chleb żytni
kiełbasa szynkowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2432 kcal 2321 kcal 2400 kcal 2123/ 2321 kcal
białko ogółem 108,66 g 111,14 g 124,94 g 106,37/ 111,14 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
364,84 g 344,94 g 340,38 g 302,21/ 344,49 g
91,46 g 93,02 g 40,20 g 42,76/ 93,02 g
tłuszcz, w tym 65,44 g 60,31 g 64,22 g 58,89/ 60,31 g
nasycone kw. tł. 32,69 g 28,20 g 27,69 g 26,90/ 28,20 g
błonnik pokarmowy 24,01 g 20,29 g 40,21 g 22,39/ 22,29 g
sól 10,99 g 10,44 g 9,58 g 10,26/ 10,44 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl