top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem
ser twarogowy, miód pszczeli ser twarogowy, miód pszczeli ser twarogowy ser twarogowy/ ser twarogowy, miód
pomarańcza pomarańcza pomarańcza kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa z grochu łupanego zupa z zielonego groszku niezabielana zupa z zielonego groszku niezabielana zupa z zielonego groszku niezabielana
smażona ryba w panierce ryba gotowana ryba gotowana ryba gotowana
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
surówka z selera surówka z selera surówka z selera surówka z selera
kompot owocowy kompot owocowy  kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku drożdżówka drożdżówka mus owocowy mus owocowy/ drożdżówka
chleb żytni 
szynka drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2595 kcal 2283 kcal 2216 kcal 1862/ 2235 kcal
białko ogółem 117,30 g 100,82 g 115,09 g 98,55/ 101,63 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 411,20 g 365,59 g 320,96 g 267,40/ 353,08 g
133,29 g 134,52 g 78,73 g 70,76/ 123,51 g
tłuszcz, w tym 61,79 g 53,08 g 57,68 g 50,83/ 52,90 g
nasycone kw. tł. 43,64 g 43,29 g 42,29 g 42,21/ 43,28 g
błonnik pokarmowy 40,16 g 31,74 g 45,63 g 32,16/ 31,05 g
sól 14,43 g 6,82 g 5,22 g 6,86 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl