top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza manna gotowana na mleku kasza manna gotowana na mleku kasza manna gotowana na mleku kasza manna gotowana na mleku
ser twarogowy, dżem owocowy ser twarogowy, dżem owocowy ser twarogowy ser twarogowy/ ser twarogowy, dżem
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa kalafiorowo- brokułowa z ryżem zupa kalafiorowo- brokułowa z ryżem zupa kalafiorowo- brokułowa z ryżem zupa kalafiorowo- brokułowa z ryżem
gotowane kopytka  gotowany pulpet z ryby gotowany pulpet z ryby gotowany pulpet z ryby
surówka z ogórka kwaszonego z olejem rzepakowym ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
gotowana marchew z kalafiorem gotowana marchew z kalafiorem gotowana marchew z kalafiorem
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka
gruszka gruszka gruszka gotowana marchew mini
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku bułeczka maślana bułeczka maślana mus owocowy mus owocowy/ bułeczka maślana
chleb żytni  
szynka wieprzowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2652 kcal 2265 kcal 2274 kcal 1948/ 2146 kcal
białko ogółem 81,90 g 92,37 g 113,41 g 93,42/ 92,05 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 421,35 g 343,57 g 311,67 g 263,39/ 315,08 g
148,71 g 134,34 g 71,00 g   67,11/ 111,37 g
tłuszcz, w tym 77,58 g 62,80 g 66,79 g 62,67/ 62,12 g
nasycone kw. tł. 33,17 g 30,64 g 31,56 g 30,69/ 30,57 g
błonnik pokarmowy 28,48 g 20,75 g 34,88 g 23,42/ 18,67 g
sól 14,93 g 8,07 g 7,07 g 7,78/ 8,19 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl