top spzoz

Jadłospis - czwartek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki jęczmienne gotowane na mleku płatki jęczmienne gotowane na mleku płatki jęczmienne gotowane na mleku płatki jęczmienne gotowane na mleku
polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka
mus owocowy mus owocowy mus owocowy mus owocowy
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa z fasolki szparagowej zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana
gotowane łazanki z mięsem wieprzowym i
kapustą kwaszoną
gotowany filet drobiowy w sosie jarzynowym gotowany filet drobiowy w sosie
jarzynowym
gotowany filet drobiowy w sosie
jarzynowym
kompot owocowy ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
  gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku jogurt naturalny jogurt naturalny jogurt naturalny jogurt naturalny
chleb żytni
rolada schabowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2321 kcal 2073 kcal 2214 kcal 1913/ 2073 kcal
białko ogółem 91,18 g 94,78 g 118,11 g 94,96/ 94,78 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
343,37 g 312,97 g 311,64 g 271,79/ 312,97 g
88,15 g 92,44 g 47,39 g 50,43/ 92,44 g
tłuszcz, w tym 69,98 g 53,25 g 57,55 g 53,68/ 53,25 g
nasycone kw. tł. 30,65 g 26,03 g 39,75 g 26,05/ 26,03 g
błonnik pokarmowy 25,17 g 19,85 g 33,28 g 20,50/ 19,85 g
sól 13,89 g 12,00 g 10,40 g 12,00 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl