top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku ryż biały gotowany na mleku ryż biały gotowany na mleku ryż biały gotowany na mleku ryż biały gotowany na mleku
ser topiony ogonówka ogonówka ogonówka
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem
smażone udko w panierce udko gotowane w sosie jarzynowym gotowane udko w sosie jarzynowym gotowane udko w sosie jarzynowym
ryż biały gotowany   ryż biały gotowany   ryż brązowy gotowany ryż biały gotowany  
gotowana marchew oprószana gotowana marchew oprószana gotowana marchew oprószana gotowana marchew oprószana
kompot owocowy kompot owocowy  kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka
pomarańcza pomarańcza pomarańcza gotowana marchew mini
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku banan banan banan z jogurtem naturalnym banan
chleb żytni  
serek lekki
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2624 kcal 2513 kcal 2727 kcal 2368/ 2478 kcal
białko ogółem 86,46 g 89,08 g 123,43 g 88,99/ 88,81 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 390,35 g 379,79 g 372,88 g 343,52/ 372,20 g
139,66 g 141,69 g 89,80 g 104,53/ 134,04 g
tłuszcz, w tym 85,66 g 76,11 g 87,19 g 76,48/ 76,05 g
nasycone kw. tł. 40,70 g 35,66 g 36,97 g 35,70/ 35,68 g
błonnik pokarmowy 26,26 g 23,08 g 40,53 g 24,72/ 24,07 g
sól 9,77 g 9,67 g 8,24 g 9,80 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl