top spzoz

Jadłospis - sobota

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa z fasolki szparagowej  zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana
gotowany gulasz wieprzowy z warzywami gotowany gulasz drobiowy z warzywami gotowany gulasz drobiowy z warzywami gotowany gulasz drobiowy z warzywami
gotowana kasza jęczmienna perłowa gotowana kasza jęczmienna perłowa gotowana kasza jęczmienna perłowa gotowana kasza jęczmienna perłowa
surówka colesław  z olejem rzepakowym surówka colesław z olejem rzepakowym surówka colesław z olejem rzepakowym gotowana marchew z kalafiorem
rodzaj posiłku Kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku sok owocowy sok owocowy sok warzywny sok warzywny/ sok owocowy
chleb żytni  
rolada z indyka
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2637 kcal 2271 kcal 2325 kcal 1906/ 2066 kcal
białko ogółem 84,22 g 82,26 g 103,63 g 82,98/ 82,80 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 381,90 g 350,88 g 331,21 g 289,67/ 330,85 g
136,35 g 138,92 g 72,84 g 76,55/ 118,66 g
tłuszcz, w tym 93,48 g 66,64 g 70,37 g 51,95/ 51,52 g
nasycone kw. tł. 30,76 g 25,23 g 25,63 g 24,28/ 24,26 g
błonnik pokarmowy 32,53 g 28,16 g 43,09 g 24,43/ 23,78 g
sól 17,86 g 16,67 g 15,82 g 12,67 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl