top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki kukurydziane z mlekiem płatki kukurydziane z mlekiem płatki kukurydziane z mlekiem płatki kukurydziane z mlekiem
ser żółty mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa z łupanego grochu zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana
kopytka gotowane risotto z białego ryżu z mięsem i warzywami gotowane risotto z brązowego ryżu z mięsem i warzywami gotowane risotto z białego ryżu z mięsem i warzywami
surówka z ogórka kiszonego z olejem rzepakowym
kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka
mandarynka mandarynka mandarynka gotowany kalafior
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku banan banan banan z jogurtem naturalnym banan
chleb żytni 
kiełbasa szynkowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2678 kcal 2120 kcal 2239 kcal 1951/ 2111 kcal
białko ogółem 95,23 g 81,00 g 103,45 g 82,92/ 82,74 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 393,09 g 338,62 g 327,71 g 294,04/ 335,22 g
131,55 g 119,63 g 67,74 g 73,22/ 115,23 g
tłuszcz, w tym 88,39 g 55,02 g 62,60 g 55,43/ 55,00 g
nasycone kw. tł. 37,87 g 26,27 g 28,20 g 26,30/ 26,28 g
błonnik pokarmowy 33,44 g 23,44 g 40,89 g 24,92/ 24,37 g
sól 17,75 g 10,22 g 9,70 g 10,27 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl