top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku płatki owsiane gotowane na mleku
ser żółty polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa
gruszka gruszka gruszka kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa kalafiorowo- brokułowa zupa kalafiorowo- brokułowa niezabielana zupa kalafiorowo- brokułowa niezabielana zupa kalafiorowo- brokułowa niezabielana
gotowane kopytka ryba gotowana ryba gotowana  ryba gotowana
surówka z ogórka kwaszonego z olejem rzepakowym ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
surówka z selera surówka z selera surówka z selera
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa
banan banan banan z jogurtem naturalnym banan
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku drożdżówka drożdżówka mus owocowy bez dodatku cukru mus owocowy/ drożdżówka
chleb żytni 
ser twarogowy
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2924 g 2310 kcal 2296 kcal 1939/ 2263 kcal
białko ogółem 88,89 g 90,56 g 111,45 g 87,82/ 92,00 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 433,38 g 379,42 g 345,77 g 298,76/ 366,58 g
145,66 g 149,47 g 86,94 g 85,54/ 139,63 g
tłuszcz, w tym 100,27 g 55,51 g 57,09 g 50,46/ 55,39 g
nasycone kw. tł. 49,19 g 27,41 g 27,24 g 24,52/ 27,38 g
błonnik pokarmowy 30,96 g 31,78 g 44,33 g 32,21/ 31,42 g
sól 15,02 g 8,29 g 6,92 g 8,33 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl