top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
Rodzaj diety Dieta ogólna Dieta lekkostrawna Dieta cukrzycowa Dieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku krupnik ryżowy krupnik ryżowy krupnik ryżowy krupnik ryżowy
smażony kotlet schabowy w panierce gotowany schab w sosie ziołowym gotowany schab w sosie ziołowym gotowany schab w sosie ziołowym
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki
chleb żytni  
mozaika drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2341 kcal 2272 kcal 2405 kcal 2272 kcal
białko ogółem 94,55 g 95,46 g 111,79 g 95,64/ 95,46 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 314,26 g 308,92 g 308,59 g 267,74/ 308,92 g
76,95 g 82,67 g 37,62 g 40,66/ 82,67 g
tłuszcz, w tym 84,64 g 78,68 g 84,98 g 79,11/ 78,68 g
nasycone kw. tł. 27,87 g 28,63 g 28,70 g 28,65/ 28,63 g
błonnik pokarmowy 25,97 g 24,13 g 37,56 g 24,78/ 24,13 g
sól 13,72 g 12,41 g 10,81 g 12,41 g
alergeny: gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl