top spzoz

Jadłospis - czwartek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa
ser żółty ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
mandarynka mandarynka mandarynka brokuł gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem rosół z makaronem
gotowany filet drobiowy w sosie jarzynowym gotowany filet drobiowy w sosie jarzynowym gotowany filet drobiowy w sosie jarzynowym gotowany filet drobiowy w sosie jarzynowym
ryz biały gotowany ryż biały gotowany ryż brązowy gotowany ryż biały gotowany
gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki
chleb żytni
mozaika drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2480 kcal 2350 kcal 2511 kcal 2241/ 2351 kcal
białko ogółem 129,83 g 124,93 g 142,34 g 127,39/ 127,21 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
347,98 g 330,74 g 336,65 g 299,90/ 328,58 g
94,69 g 97,28 g 52,67 g 64,29/ 93,80 g
tłuszcz, w tym 69,08 g 63,77 g 71,19 g 64,44/ 64,01 g
nasycone kw. tł. 34,05 g 29,63 g 29,99 g 29,69/ 29,67 g
błonnik pokarmowy 24,89 g 21,17 g 39,96 g 22,84/ 22,19 g
sól 13,48 g 12,19 g 10,60 g 12,20 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl