top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa
ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem niezabielana zupa pomidorowa z makaronem niezabielana zupa pomidorowa z makaronem niezabielana
schab gotowany w sosie jarzynowym
ziemniaki gotowane schab gotowany w sosie jarzynowym schab gotowany w sosie jarzynowym schab gotowany w sosie jarzynowym
gotowany bukiet warzyw ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ogonówka ogonówka ogonówka ogonówka
ser topiony  miód serek lekki serek lekki/ miód
ciasto ciasto chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem    
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku sok owocowy sok owocowy sok owocowy sok owocowy
chleb żytni  
jogurt naturalny
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2446 kcal 2321 kcal 2453 kcal 2178/ 2349 kcal
białko ogółem 114,69 g 102,70 g 140,74 g 120,39 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 362,95 g 360,63 g 324,21 g 284,36/ 360,63 g
118,37 g 118,83 g 66,46 g 69,50/ 118,83 g
tłuszcz, w tym 64,65 g 56,37 g 68,90 g 66,43/ 57,18 g
nasycone kw. tł. 56,68 g 45,27 g 54,30 g 54,26/ 50,80 g
błonnik pokarmowy 22,31 g 18,59 g 31,25 g 18,47/ 18,59 g
sól 12,50 g 11,91 g 11,14 g 11,86/ 11,91 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl