top spzoz

Jadłospis - sobota

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa kalafiorowa zupa kalafiorowa niezabielana zupa kalafiorowa niezabielana zupa kalafiorowa niezabielana
gotowana potrawka z kurczaka gotowana potrawka z kurczaka gotowana potrawka z kurczaka gotowana potrawka z kurczaka
ryż biały gotowany ryż biały gotowany ryż brązowy gotowany ryż biały gotowany
surówka z marchwi z olejem rzepakowym surówka z marchwi z olejem rzepakowym surówka z marchwi z olejem rzepakowym surówka z marchwi z olejem rzepakowym
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
mandarynka mandaryna mandarynka kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku serek homogenizowany waniliowy serek homogenizowany waniliowy mus owocowy mus owocowy/ serek homogenizowany waniliowy
chleb żytni
rolada z indyka
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2591 kcal 2402 kcal 2446 kcal 2148/ 2403 kcal
białko ogółem 104,74 g 100,94 g 113,55 g 96,05/ 103,22 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 374,84 g 342,88 g 338,94 g 290,64/ 340,72 g
99,35 g 99,19 g 55,13 g 54,20/ 96,21 g
tłuszcz, w tym 82,09 g 75,90 g 76,17 g 72,62/ 76,14 g
nasycone kw. tł. 38,72 g 33,87 g 31,48 g 31,08/ 33,91 g
błonnik pokarmowy 30,05 g 25,18 g 45,87 g 28,75/ 26,20 g
sól 18,56 g 17,96 g 17,02 g 17,85/ 17,97 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

 

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl