top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem
ser topiony szynka wieprzowa szynka wieprzowa  szynka wieprzowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa ogórkowa zupa koperkowa niezabielana zupa koperkowa niezabielana zupa koperkowa niezabielana
smażone krokiety z mięsem wieprzowym gotowane gołąbki otwarte bez kapusty w sosie pomidorowym gotowane gołąbki otwarte bez kapusty w sosie pomidorowym gotowane gołąbki otwarte bez kapusty w sosie pomidorowym
surówka domowa z olejem rzepakowym
kompot owocowy ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
kiwi kiwi kiwi brokuł gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku serek lekki serek lekki serek lekki serek lekki
chleb żytni  
polędwica drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2460 kcal 2229 kcal 2344 kcal 2055/ 2196 kcal
białko ogółem 89,50 g 97,12 g 117,65 g 99,31/ 98,23 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 341,75 g 330,23 g 328,90 g 283,88 / 320,96 g
103,41 g 97,50 g 52,45 g 51,16/ 90,37 g
tłuszcz, w tym 87,53 g 63,06 g 65,96 g 63,50/ 62,87 g
nasycone kw. tł. 34,90 g 29,11 g 29,17 g 29,10/ 29,03 g
błonnik pokarmowy 25,07 g 21,44 g 34,87 g 22,78/ 20,93 g
sól 12,03 g 10,75 g 10,03 g 10,75/ 10,73 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl