top spzoz

Jadłospis - sobota

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka
mandarynka mandarynka mandarynka kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zacierka zacierka zacierka zacierka
gotowany gulasz wieprzowo- warzywny gotowany gulasz drobiowo- warzywny gotowany gulasz drobiowo- warzywny gotowany gulasz drobiowo- warzywny
kasza jęczmienna perłowa gotowana kasza jęczmienna perłowa gotowana kasza jęczmienna perłowa gotowa kasza jęczmienna perłowa gotowana
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
surówka z kapusty pekińskiej z olejem
rzepakowym
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku biszkopty biszkopty mus owocowy mus owocowy/ biszkopty
chleb żytni
ser żółty
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2601 kcal 2343 kcal 2556 kcal 2023/ 2339 kcal
białko ogółem 88,80 g 88,33 g 113,40 g 85,09/ 90,13 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
379,77 g 361,16 g 341,77 g 287,08/ 358,88 g
91,54 g 93,27 g 60,78 g 47,78/ 89,79 g
tłuszcz, w tym 87,48 g 66,22 g 85,76 g 65,01/ 66,22 g
nasycone kw. tł. 44,04 g 41,79 g 51,80 g 41,82/ 41,80 g
błonnik pokarmowy 28,68 g 24,70 g 40,03 g 28,27/ 25,72 g
sól 16,41 g 15,85 g 15,59 g 15,90 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl