top spzoz

Jadłospis - sobota

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa kalafiorowo- brokułowa zupa kalafiorowo- brokułowa zupa kalafiorowo- brokułowa zupa kalafiorowo- brokułowa
gotowany zraz wieprzowy z cebulą gotowany paluszek drobiowy z ziołami gotowany paluszek drobiowy z ziołami gotowany paluszek drobiowy z ziołami
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty pekińskiej
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
kiwi kiwi kiwi ogórek tarty
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku biszkopty biszkopty sok sok/ biszkopty
chleb żytni  
serek lekki
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2177 kcal 2101 kcal 2196 kcal 1823/ 2070 kcal
białko ogółem 72,88 g 77,44 g 97,25 g 71,80/ 77,14 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 341,01 g 320,29 g 310,14 g 259,82/ 312,82 g
92,91 g 92,42 g 74,97 g 71,64/ 86,05 g
tłuszcz, w tym 63,98 g 61,95 g 67,01 g 60,49/ 61,80 g
nasycone kw. tł. 24,36 g 24,64 g 24,59 g 24,66/ 24,61 g
błonnik pokarmowy 26,04 g 22,19 g 35,62 g 22,57/ 21,92 g
sól 15,70 g 17,24 g 15,66 g 17,25/ 17,23 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl