top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem
ser twarogowy, dżem truskawkowy ser twarogowy, dżem truskawkowy ser twarogowy ser twarogowy/ ser twarogowy, dżem
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pieczarkowa zupa z zielonego groszku niezabielana zupa z zielonego groszku niezabielana zupa z zielonego groszku niezabielana
gotowane pierogi ruskie ze śmietaną gotowane pulpety rybne gotowane pulpety rybne gotowane pulpety rybne
kompot owocowy ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
  surówka z selera surówka z selera surówka z selera
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta kanapkowa z jajek i wędliny pasta kanapkowa z jajek i wędliny pasta kanapkowa z jajek i wędliny szynka drobiowa
mandarynka mandarynka mandarynka mandarynka
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku banan banan banan z jogurtem naturalnym banan
chleb żytni  
szynka drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2734 kcal 2258 kcal 2342 kcal 2047/ 2258 kcal
białko ogółem 83,20 g 83,46 g 107,08 g 87,23/ 83,46 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 386,94 g 378,49 g 352,10 g 319,15/ 378,49 g
152,75 g 171,90 g 101,67 g 112,03/ 171,90 g
tłuszcz, w tym 100,97 g 53,58 g 62,54 g 54,85/ 53,58 g
nasycone kw. tł. 46,42 g 25,82 g 27,56 g 26,39/ 25,82 g
błonnik pokarmowy 27,07 g 34,22 g 46,23 g 34,47/ 34,22 g
sól 11,84 g 10,96 g 9,54 g 10,98/ 10,96 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl