top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup
kiwi kiwi kiwi kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna – napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem niezabielana zupa pomidorowa z makaronem niezabielana zupa pomidorowa z makaronem niezabielana
smażony kotlet schabowy w panierce
ziemniaki gotowane gotowany schab w sosie ziołowym gotowany schab w sosie ziołowym gotowany schab w sosie ziołowym
gotowany bukiet warzyw ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna – napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku ciastka kruche ciastka kruche sok owocowy sok owocowy/ ciastka kruche
chleb żytni  
szynka drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2455 kcal 2330 kcal 2320 kcal 2003/ 2311 kcal
białko ogółem 83,04 g 83,20 g 96,66 g 81,99/ 84,73 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 355,77 g 349,35 g 334,63 g 287,29/ 344,06 g
97,49 g 102,13 g 72,33 g 70,4/ 97,8 g
tłuszcz, w tym 82,84 g 71,48 g 69,71 g 63,58/ 71,25 g
nasycone kw. tł. 27,11 g 24,64 g 21,93 g 21,81/ 24,58 g
błonnik pokarmowy 22,23 g 20,39 g 33,20 g 20,95/ 21,08 g
sól 12,58 g 11,24 g 9,66 g 11,30/ 11,28 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl