top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup
śliwki śliwki śliwki gotowana marchew mini
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku krupnik jęczmienny krupnik jęczmienny krupnik jęczmienny krupnik jęczmienny
smażony kotlet schabowy gotowany schab w sosie koperkowym gotowany schab w sosie koperkowym gotowany schab w sosie koperkowym
ryż biały gotowany ryż biały gotowany ryż brązowy gotowany ryż biały gotowany
gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku sok owocowy sok owocowy sok owocowy sok owocowy
chleb żytni  
jogurt naturalny 
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2330 kcal 2261 kcal 2448 kcal 2049/ 2209 kcal
białko ogółem 78,54 g 79,45 g 97,31 g 80,83/ 80,65 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 367,24 g 361,90 g 376,11 g 305,84/ 347,02 g
108,77 g 114,49 g 76,18 g 59,36/ 101,37 g
tłuszcz, w tym 66,19 g 60,23 g 66,65 g 60,42/ 59,99 g
nasycone kw. tł. 20,12 g 20,88 g 22,88 g 20,91/ 20,89 g
błonnik pokarmowy 22,47 g 20,63 g 39,42 g 18,72/ 18,07 g
sól 13,08 g 11,77 g 10,42 g 11,76 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl