top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku
szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa
banan banan  banan z jogurtem naturalnym banan z jogurtem naturalnym/ banan
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa szczawiowa z jajkiem zacierka zacierka zacierka
smażony sznycel w grzankach gotowane paluszki drobiowe z ziołami gotowane paluszki drobiowe z ziołami gotowane paluszku drobiowe z ziołami
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
surówka brocolino surówka brocolino surówka brocolino gotowana marchew z kalafiorem
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
papryka gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana machem mini
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku bułka maślana bułka maślana mus owocowy mus owocowy/ bułka maślana
chleb żytni  
rolada  z indyka
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2476 kcal 2421 kcal 2391 kcal 1968/ 2072 kcal
białko ogółem 90,06 g 81,25 g 99,33 g 80,77/ 76,29 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 355,98 g 390,97 g 356,39 g 299,10/ 336,98 g
121,76 g 132,60 g 75,30 g 62,04/ 111,37 g
tłuszcz, w tym 82,82 g 65,87 g 67,65 g 54,74/ 52,09 g
nasycone kw. tł. 32,72 g 25,81 g 26,09 g 25,26/ 24,12 g
błonnik pokarmowy 27,88 g 28,18 g 41,41 g 24,10/ 22,57 g
sól 14,78 g 16,33 g 15,06 g 11,91/ 11,75 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl