top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup
kiwi kiwi kiwi kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem niezabielana zupa pomidorowa z makaronem niezabielana zupa pomidorowa z makaronem niezabielana
gotowane udko w sosie jarzynowym
ziemniaki gotowane gotowane udko w sosie jarzynowym gotowane udko w sosie jarzynowym gotowane udko w sosie jarzynowym
gotowany bukiet warzyw ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku mus owocowy mus owocowy mus owocowy mus owocowy
chleb żytni  
ser żółty
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2344 kcal 2250 kcal 2508 kcal 2080/2240 kcal
białko ogółem 89,66 g 87,71 g 113,70 g 90,14/ 89,96 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 327,72 g 307,60 g 306,33 g 262,69/ 303,87 g
82,98 g 82,94 g 37,95 g 37,32/ 79,33 g
tłuszcz, w tym 79,31 g 77,95 g 94,29 g 78,27/ 77,84 g
nasycone kw. tł. 28,04 g 25,99 g 34,30 g 25,97/ 25,95 g
błonnik pokarmowy 22,91 g 19,19 g 32,62 g 21,25/ 20,60 g
sól 8,62 g 8,01 g 7,34 g 8,08 g
alergeny: gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)



 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl