top spzoz

Jadłospis - sobota

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zacierka zacierka zacierka zacierka
gotowany gulasz wieprzowo- warzywny gotowany gulasz drobiowo- warzywny gotowany gulasz drobiowo- warzywny gotowany gulasz drobiowo- warzywny
kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna gotowana
surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty pekińskiej
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ser topiony kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
gruszka gruszka gruszka kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku sok warzywny sok warzywny jogurt naturalny jogurt naturalny/ sok warzywny
chleb żytni  
ser żółty
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2337 kcal 2200 kcal 2482 kcal 2026/2162 kcal
białko ogółem 63,08 g 73,92 g 103,57 g 79,92/76,08 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 360,75 g 352,58 g 349,00 g 297,81/321,30 g
108,78 g 112,43 g 65,22 g 59,08/103,31 g
tłuszcz, w tym 78,01 g 61,28 g 79,69 g 63,78/61,28 g
nasycone kw. tł. 28,82 g 21,70 g 31,54 g 23,24/21,69 g
błonnik pokarmowy 30,94 g 28,80 g 40,73 g 28,31/29,16 g
sól 13,18 g 15,76 g 15,33 g 16,07/15,83 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl