top spzoz

Jadłospis - piątek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku
jajko gotowane na twardo jajko gotowane na twardo jajo gotowane na twardo kiełbasa żywiecka
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku kapuśniak zupa kalafiorowo- brokułowa zupa kalafiorowo- brokułowa zupa kalafiorowo- brokułowa
gotowane pierogi z ryżem i serem
twarogowym ze śmietaną
gotowany biały makaron z serem
twarogowym
gotowany brązowy makaron z serem
twarogowym
gotowany biały makaron z serem
twarogowym
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku sałatka jarzynowa rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
rolada z indyka sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki
chleb żytni
ser twarogowy
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2537 kcal 2297 kcal 2453 kcal 2249/2409 kcal
białko ogółem 94,16 g 90,79 g 117,68 g 97,62/97,44 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
368,23 g 327,47 g 320,30 g 285,99/327,17 g
103,7 g 101,11 g 58,22 g 59,1/101,11 g
tłuszcz, w tym 81,96 g 74,16 g 80,94 g 84,26/83,83 g
nasycone kw. tł. 34,93 g 38,94 g 40,84 g 42,56/42,54 g
błonnik pokarmowy 25,18 g 19,98 g 39,09 g 20,63/19,98 g
sól 9,48 g 8,29 g 6,78 g 9,34 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl