top spzoz

Jadłospis - sobota

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka
kiwi kiwi kiwi jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zacierka zacierka zacierka zacierka
smażony zraz wieprzowy z cebulą gotowany zraz wieprzowy w sosie ziołowym gotowany zraz wieprzowy w sosie ziołowym gotowany zraz wieprzowy w sosie ziołowym
ziemniaki gotowane
surówka z marchwi ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy surówka z marchwi surówka z marchwi surówka z marchwi
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ogonówka ogonówka ogonówka ogonówka
papryka świeża brokuł gotowany brokuł gotowany brokuł gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki
chleb żytni, masło ekstra
szynka drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2306 kcal 2147 kcal 2279 kcal 2030/2190 kcal
białko ogółem 83,60 g 84,64 g 100,95 g 84,87/84,69 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 341,24 g 319,96 g 319,40 g 289,62/330,80 g
103,65 g 100,37 g 55,27 g 68,48/110,49 g
tłuszcz, w tym 74,34 g 64,63 g 70,93 g 65,39/64,96 g
nasycone kw. tł. 32,08 g 30,71 g 30,78 g 30,72/30,70 g
błonnik pokarmowy 29,80 g 24.85 g 38,24 g 27,43/ 26,78 g
sól 18,16 g 17,34 g 15,14 g 17,34 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl