top spzoz

Jadłospis - czwartek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku ryż na mleku ryż na mleku ryż na mleku ryż na mleku
ser żółty mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
sałata sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa ogórkowa zacierka zacierka zacierka
gotowany bigos z białej kapusty gotowany filet drobiowy w sosie koperkowym gotowany filet drobiowy w sosie koperkowym gotowany filet drobiowy w sosie koperkowym
ziemniaki gotowane
kompot owocowy ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
  gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka kiełbasa żywiecka
banan banan banan z jogurtem naturalnym banan z jogurtem naturalnym/banan
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku bułka maślana bułka maślana jogurt grecki jogurt grecki/ bułka maślana
chleb żytni  
serek wiejski lekki
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2725 kcal 2387 kcal 2580 kcal 2237/2387 kcal
białko ogółem 98,32 g 94,13 g 139,59 g 108,01/94,13 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 387,38 g 373,83 g 349,23 g 305,44/373,83 g
120,8 g 116,73 g 64,14 g 62,8/1165,73 g
tłuszcz, w tym 93,70 g 62,38 g 72,72 g 69,47/62,38 g
nasycone kw. tł. 45,41 g 29,75 g 31,85 g 33,69/29,75 g
błonnik pokarmowy 27,77 g 23,07 g 24,76 g 21,98/23,07 g
sól 13,61 g 13,72 g 11,88 g 13,84/13,72 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl