top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku
jajko gotowane na twardo jajko gotowane na twardo jajko gotowane na twardo kiełbasa żywiecka
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku barszcz czerwony zabielany barszcz czerwony niezabielany krupnik krupnik/barszcz czerwony niezabielany
gotowane pyzy z mięsem gotowane paluszki drobiowe z ziołami gotowane paluszki drobiowe z ziołami gotowane paluszki drobiowe z ziołami
surówka kalafiori ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy surówka kalafiori surówka kalafiori gotowany kalafior
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasztet drobiowy polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa
papryka świeża jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku bułeczka maślana bułeczka maślana mus owocowy mus owocowy/ bułeczka maślana
chleb żytni  
szynka drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2672 kcal 2384 kcal 2343 kcal 2062/2286 kcal
białko ogółem 82,03 g 80,29 g 89,03 g 79,06/86,65 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 353,34 g 371,60 g 341,14 g 308,27/350,90 g
103,46 g 132,82 g 71,55 g 86,95/115,67 g
tłuszcz, w tym 109,30 g 70,88 g 73,89 g 62,01/65,30 g
nasycone kw. tł. 42,82 g 27,37 g 26,43 g 28,98/29,99 g
błonnik pokarmowy 25,96 g 29,41 g 40,96 g 22,48/24,36 g
sól 7,80 g 12,76 g 10,36 g 9,02/9,82 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

 

 

 

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl